ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
Shout Box
Recent Posts
Safest socket system for wet pottery studio?
by Jules69. 02/21/18 05:12 PM
diazed fuses
by Texas_Ranger. 02/21/18 10:22 AM
110.26
by gfretwell. 02/18/18 12:14 AM
New in the Gallery:
Housebilding DIY wiring
SE cable question
Who's Online Now
0 registered members (), 22 guests, and 10 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
electric furnace #206250
06/11/12 12:04 AM
06/11/12 12:04 AM
H
homerjones  Offline OP
Member
Joined: Dec 2007
Posts: 35
0nt.
i have a 15 kw electric furnace, i want to install in my house. i temporarily used 2conducter 2 with a 100 amp breaker. i need to move the furnace to a different location in the basement to accomadate a/c and i want to run conduit to make it neater. the unit draws 60 amps even though the nameplate says 64. i don't have a current codebook but i was hoping to run 2 number 4s in a 1 inch conduit and still have to use the 100 amp breaker. help me out with this one please?

Tools for Electricians:
Re: electric furnace [Re: homerjones] #206251
06/11/12 12:48 AM
06/11/12 12:48 AM
H
homerjones  Offline OP
Member
Joined: Dec 2007
Posts: 35
0nt.
forgot to add im in ontario as that can make a big difference in rules.


Featured:

2017 Master Electrician Exam Preparation Combos
2017 NEC Electrician
Exam Prep Combos:
Master / Journeyman

 

Member Spotlight
akmaster
akmaster
alaska
Posts: 70
Joined: June 2012
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Admin 8
Popular Topics(Views)
244,048 Are you busy
181,039 Re: Forum
171,281 Need opinion
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.1
(Release build 20180101)
Page Time: 0.013s Queries: 15 (0.004s) Memory: 0.9409 MB (Peak: 1.0595 MB) Zlib enabled. Server Time: 2018-02-22 02:47:56 UTC