ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
Top Posters(30 Days)
dsk 13
Admin 8
Recent Posts
OD of Alum and Copper
by Yoopersup. 08/23/17 09:05 AM
Grid problem??
by annemarie1. 08/21/17 01:10 PM
Bathroom electrical
by doc. 08/19/17 06:53 AM
electircal ageing test on IPC
by SIAME. 08/15/17 02:43 AM
electrical aging test on IPC
by gfretwell. 08/15/17 12:27 AM
New in the Gallery:
Gallery Test
Popular Topics(Views)
240,139 Are you busy
175,761 Re: Forum
167,952 Need opinion
Who's Online Now
0 registered members (), 73 guests, and 9 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
#206250 - 06/11/12 01:04 AM electric furnace  
homerjones  Offline
Member
Joined: Dec 2007
Posts: 35
0nt.
i have a 15 kw electric furnace, i want to install in my house. i temporarily used 2conducter 2 with a 100 amp breaker. i need to move the furnace to a different location in the basement to accomadate a/c and i want to run conduit to make it neater. the unit draws 60 amps even though the nameplate says 64. i don't have a current codebook but i was hoping to run 2 number 4s in a 1 inch conduit and still have to use the 100 amp breaker. help me out with this one please?


Tools for Electricians:

#206251 - 06/11/12 01:48 AM Re: electric furnace [Re: homerjones]  
homerjones  Offline
Member
Joined: Dec 2007
Posts: 35
0nt.
forgot to add im in ontario as that can make a big difference in rules.



Member Spotlight
dougwells
dougwells
kamloops BC Canada
Posts: 1,140
Joined: May 2003
Show All Member Profiles 
Featured:

2017 Master Electrician Exam Preparation Combos
2017 NEC Electrician
Exam Prep Combos:
Master / Journeyman

 

Shout Box
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.011s Queries: 15 (0.002s) Memory: 0.7431 MB (Peak: 0.8619 MB) Zlib enabled. Server Time: 2017-08-23 17:46:48 UTC