ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
ShoutChat Box
Recent Posts
Lock-down Thread
by Bill Addiss - 02/27/21 01:16 PM
Northern Tool Recalls Powerhorse Generators
by Admin - 02/25/21 09:49 PM
You will never guess
by gfretwell - 02/25/21 07:48 PM
New tool
by SMOKEYBOB - 02/15/21 04:59 PM
New in the Gallery:
Facebook follies, bad wiring
FPE in Germany pt.2
Who's Online Now
1 registered members (Scott35), 21 guests, and 20 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
electric furnace #206250 06/11/12 12:04 AM
Joined: Dec 2007
Posts: 35
H
homerjones Offline OP
Member
i have a 15 kw electric furnace, i want to install in my house. i temporarily used 2conducter 2 with a 100 amp breaker. i need to move the furnace to a different location in the basement to accomadate a/c and i want to run conduit to make it neater. the unit draws 60 amps even though the nameplate says 64. i don't have a current codebook but i was hoping to run 2 number 4s in a 1 inch conduit and still have to use the 100 amp breaker. help me out with this one please?

Tools for Electricians:
Re: electric furnace [Re: homerjones] #206251 06/11/12 12:48 AM
Joined: Dec 2007
Posts: 35
H
homerjones Offline OP
Member
forgot to add im in ontario as that can make a big difference in rules.


Featured:

2020 National Electrical Code
2020 National Electrical
Code (NEC)

* * * * * * *

2020 Master Electrician Exam Preparation Combos
2020 NEC Electrician
Exam Prep Combos:
Master / Journeyman

 

Member Spotlight
pcsailor
pcsailor
Minneapolis, MN, USA
Posts: 21
Joined: September 2019
Show All Member Profiles 
Top Posters(30 Days)
Popular Topics(Views)
275,482 Are you busy
209,385 Re: Forum
196,771 Need opinion
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.3