ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
Top Posters(30 Days)
Recent Posts
Casino Wiring methods
by HotLine1. 12/09/17 10:44 AM
Ground wire Size to water Line.
by HotLine1. 12/05/17 12:11 PM
Flexible conduit to an outside Spa
by gfretwell. 12/05/17 12:28 AM
2017 NEC Changes
by luckyshadow. 12/04/17 06:08 PM
Dimmable LED 2x4 lay in fixtures
by Vulsion. 11/30/17 06:37 PM
New in the Gallery:
Gallery Test
Popular Topics(Views)
242,991 Are you busy
179,381 Re: Forum
170,347 Need opinion
Who's Online Now
0 registered members (), 13 guests, and 10 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
#206250 - 06/11/12 12:04 AM electric furnace  
homerjones  Offline
Member
Joined: Dec 2007
Posts: 35
0nt.
i have a 15 kw electric furnace, i want to install in my house. i temporarily used 2conducter 2 with a 100 amp breaker. i need to move the furnace to a different location in the basement to accomadate a/c and i want to run conduit to make it neater. the unit draws 60 amps even though the nameplate says 64. i don't have a current codebook but i was hoping to run 2 number 4s in a 1 inch conduit and still have to use the 100 amp breaker. help me out with this one please?


Tools for Electricians:

#206251 - 06/11/12 12:48 AM Re: electric furnace [Re: homerjones]  
homerjones  Offline
Member
Joined: Dec 2007
Posts: 35
0nt.
forgot to add im in ontario as that can make a big difference in rules.



Member Spotlight
Vlado
Vlado
Croatia
Posts: 28
Joined: February 2011
Show All Member Profiles 
Featured:

2017 Master Electrician Exam Preparation Combos
2017 NEC Electrician
Exam Prep Combos:
Master / Journeyman

 

Shout Box
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.009s Queries: 15 (0.003s) Memory: 0.7432 MB (Peak: 0.8620 MB) Zlib enabled. Server Time: 2017-12-11 04:01:48 UTC