ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
Top Posters(30 Days)
sparky 5
Recent Posts
Holiday Wishes to all!!
by HotLine1. 12/15/17 07:20 PM
Dimmable LED 2x4 lay in fixtures
by HotLine1. 12/15/17 07:15 PM
2017 NEC Changes
by HotLine1. 12/15/17 07:06 PM
Casino Wiring methods
by HotLine1. 12/09/17 10:44 AM
Ground wire Size to water Line.
by HotLine1. 12/05/17 12:11 PM
New in the Gallery:
Gallery Test
Popular Topics(Views)
243,079 Are you busy
179,523 Re: Forum
170,436 Need opinion
Who's Online Now
1 registered members (gfretwell), 5 guests, and 11 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
#208585 - 01/31/13 07:38 AM 300A xfer ATS w/ 4/0 lugs?  
CZap  Offline
New Member
Joined: Jan 2013
Posts: 7
NJ (Ocean Co.)
Trying to install a 300 amp ATS SR but whats up with the 4/0 lugs? I'm no rookie and usually use Generac switches but they were out of stock.

So we bought an eaton/cuttler. I can not figure how these lugs are viable. Every lug on this switch is rated 4/0. The switch even says 300A. How are people using this with 300a services?

45KW generator even has double lugs rated 500 kcmil or double 4/0.


Work Gear for Electricians and the Trades

#208587 - 01/31/13 09:03 AM Re: 300A xfer ATS w/ 4/0 lugs? [Re: CZap]  
twh  Offline
Member
Joined: Mar 2004
Posts: 922
Regina, Sask.
Lug kits cost extra.



Member Spotlight
AllClear
AllClear
Belmond Iowa US
Posts: 44
Joined: August 2005
Show All Member Profiles 
Featured:

2017 Master Electrician Exam Preparation Combos
2017 NEC Electrician
Exam Prep Combos:
Master / Journeyman

 

Shout Box
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
Page Time: 0.011s Queries: 15 (0.003s) Memory: 0.7440 MB (Peak: 0.8617 MB) Zlib enabled. Server Time: 2017-12-17 02:20:14 UTC