ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
ShoutChat
Recent Posts
May I backfeed 3 phase transformer?
by dsk - 10/22/21 04:37 AM
Wire sizing
by gfretwell - 10/21/21 10:12 PM
GFCI's pops in large numbers
by dsk - 10/21/21 02:03 AM
Need some info on Japanese outlets, 200V 15A
by andey - 10/20/21 08:05 AM
nec 110.3 (B)
by watersparkfalls - 10/19/21 07:09 AM
New in the Gallery:
240/208 to a house
240/208 to a house
by wa2ise, October 9
Now you know.
Now you know.
by Tom_Horne, September 7
Who's Online Now
0 members (), 16 guests, and 17 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 4 1 2 3 4
#170374 11/01/07 10:20 PM
Joined: Apr 2007
Posts: 33
R
RDK Offline OP
Member
Im installing a starter/over loads for a 10hp aircompressor. The starter is a GE CL08. Its a 3 phase starter but the compressor is single phase. A switch will turn of the coil when not used and there is a presssure switch on the compressor. Can anyone plz help me out fast. The one I installed worked for a week then the coil was toast. its a 120volt coil . Plz help im in a panic.

Last edited by RDK; 11/01/07 10:25 PM.
RDK #170376 11/01/07 10:26 PM
Joined: Dec 2000
Posts: 4,288
Member
!0 hp, do you have a control transformer on this 120 volt coil?

Joined: Apr 2007
Posts: 33
R
RDK Offline OP
Member
its 10hp no control transformer

RDK #170378 11/01/07 10:29 PM
Joined: Apr 2007
Posts: 33
R
RDK Offline OP
Member
coil 120v so im sure i dont need one

RDK #170379 11/01/07 10:34 PM
Joined: Sep 2002
Posts: 911
Likes: 1
N
Member
You do if your supplying it with 240 V. That would explain the toasted coil, they dont seem to like being hit with 2X rated voltage. ;<)

Joined: Apr 2007
Posts: 33
R
RDK Offline OP
Member
How can i fix it?

RDK #170383 11/01/07 11:04 PM
Joined: Apr 2007
Posts: 33
R
RDK Offline OP
Member
Anyone have a diagram?

RDK #170386 11/02/07 12:33 AM
Joined: Apr 2007
Posts: 33
R
RDK Offline OP
Member
Anyone?

RDK #170388 11/02/07 12:44 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 174
B
Member
Is there a neutral in the control panel or is it just straight 240v?
If all you have is 240v you will have to install a control transformer or change the coil in your contactor to a 240v coil.


Joined: Feb 2003
Posts: 939
F
Member
you should able to see the coil and replace it with proper voltage coil as what Bigrockk saying there if straght 240 volt no netual wire then you have to use the 240 volt coil it is a stock item.

but i dont have the part number with me at the moment but if you can read the box cover it should be on it.

Merci, Marc


Pas de problme,il marche n'est-ce pas?"(No problem, it works doesn't it?)

Page 1 of 4 1 2 3 4

Link Copied to Clipboard
Featured:

Tools for Electricians
Tools for Electricians
 

* * * * * * *

2020 Master Electrician Exam Preparation Combos
2020 NEC Electrician
Exam Prep Combos:
Master / Journeyman

 

Member Spotlight
sparky66wv
sparky66wv
West Virginia
Posts: 2,236
Joined: November 2000
Top Posters(30 Days)
dsk 7
Popular Topics(Views)
284,742 Are you busy
217,360 Re: Forum
203,706 Need opinion
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5