ECN Electrical Forum - Discussion Forums for Electricians, Inspectors and Related Professionals
ECN Shout Chat
ShoutChat
Recent Posts
100 Definitions: Accessible 2023
by gfretwell - 07/18/24 04:26 PM
240V only in a home and NEC?
by emolatur - 07/18/24 01:05 PM
2023 CEU Course
by gfretwell - 07/17/24 01:08 AM
Is this really a thing
by dsk - 07/16/24 01:23 PM
90.5(C) Explanatory Material 2023
by gfretwell - 07/16/24 12:14 PM
New in the Gallery:
This is a new one
This is a new one
by timmp, September 24
Few pics I found
Few pics I found
by timmp, August 15
Who's Online Now
0 members (), 286 guests, and 17 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#153775 11/25/03 10:33 AM
Joined: Mar 2002
Posts: 179
D
derater Offline OP
Member
Did the service,etc. for a modular;there is a 3-wire that comes up from switch below to attic and I think it gets wired through the
attic light(s)and then to 2nd 3-way;how to do this?

Stay up to Code with the Latest NEC:


>> 2023 NEC & Related Reference & Exam Prep
2023 NEC & Related Reference & Study Guides

Pass Your Exam the FIRST TIME with the Latest NEC & Exam Prep

>> 2020 NEC & Related Reference & Study Guides
 

#153776 11/25/03 06:45 PM
Joined: Oct 2000
Posts: 5,392
S
Member
derater, where is the feed?

#153777 11/25/03 08:41 PM
Joined: Mar 2002
Posts: 179
D
derater Offline OP
Member
Sparky; if it's like the one in the base.,it's fed at 3-way w/ power tied to black of 3-wire and whites nutted;existing light on "common" of 3-way;white of three wire painted red(to denote power coming back?)I need to complete attic cicuit w/ another in attic.Has existing light at bottom of stairs.Hope that explains it.

#153778 11/26/03 07:35 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 147
C
Member
If the white wire on a three-wire cable is painted red then it is probably a traveller. The three-wire cable would contain one hot condutor (black) and two travellers (red) and no neutrals. You would not be able to feed a second light off this cable. How many cables and how many wires are in each cable at the existing light and switch?


Link Copied to Clipboard
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5